• ul. Jórskiego 22; 03-584 Warszawa
  • Tel. 22/6789666

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

IMPREZY / wystawy i targi

Schär Gluten-Free Weekend

Adres

Warszawa, Hala Gwardii

Termin

Od 2018-10-27
Do 2018-10-28

Zobacz na mapie

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

Schär Gluten-Free Weekend to dwa dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak smaczne może być jedzenie bez glutenu, zapraszamy do warszawskiej Hali Gwardii 27 i 28 października 2018 roku. Przyjdź
i sprawdź
jak pieczenie chleba oraz pizzy z nową mąką MixB-Bread Mix jest niezwykle proste.

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Jasiek Kuroń – znany i ceniony szef kuchni, syn krytyka kulinarnego i kucharza Macieja Kuronia, absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Blue w Londynie. Podczas Schär Gluten-Free Weekend wraz z ekspertami Schär pokaże jak prosto i smacznie piec bez glutenu. Poprowadzi on również warsztaty dla blogerów kulinarnych.

Kto już przygotowywał wypieki bez glutenu, ten wie, że ciasto bez niego zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykłe ciasto. Stosując jednak odpowiednią mąkę, korzystając z własnych przepisów bezglutenowych i nabierając trochę wprawy, można samodzielnie upiec smaczne wypieki. Najłatwiej jest, kiedy korzysta się z porad profesjonalistów! – radzi Jasiek Kuroń.

Pokazy i warsztaty kulinarne dla dzieci oraz dorosłych, porady dietetyków na temat tego, jak rozsądnie przejść na dietę bezglutenową oraz jak wzbogacić codzienne gotowanie – to tylko niektóre z atrakcji jakie czekają na odwiedzających Halę Gwardii w ostatni weekend października. Ponadto będzie można spróbować wypiekanego na miejscu pieczywa oraz kupić wybrane produkty Schär w specjalnych promocyjnych cenach.  

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Dla tych, którzy zarejestrują się wcześniej na stronie Schär będzie czekać drobny prezent. Zapisy na warsztaty kulinarne odbywają się poprzez rejestrację na stronach – dla gości indywidualnych oraz dla blogerów kulinarnych. Na zgłoszenia czekamy do
21 października 2018 r. Liczba miejsc jest ograniczona dlatego spośród nadesłanych odpowiedzi wybierzemy te najciekawsze, a ich autorów zaprosimy do specjalnie przygotowanego na tę okazję "studia kulinarnego".

Więcej szczegółów na temat Schär Gluten-Free Weekend na stronie Schär. Zachęcamy również do dołączenia do wydarzenia na Facebooku.

Partnerem Schär Gluten-Free Weekend jest Hala Gwardii.

MixB-Bread Mix to mieszanka stworzona specjalnie do wypieków różnych rodzajów bezglutenowego pieczywa. Nowa, ulepszona receptura, pozwala na jeszcze łatwiejsze wyrabianie ciasta. Nawet następnego dnia chleb wypieczony z naszej nowej mąki smakuje tak samo jak ten kupiony w piekarni. W swoim składzie nie zawiera już mąki łubinowej, którą zastąpiły mąka
z soczewicy i ryżu,  dzięki czemu wzrosła ilość składników mineralnych. Ponadto MixB zawiera mniej soli, cukru, tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych.

Firma Schär – europejski lider w dziedzinie żywności bezglutenowej, od ponad 35 lat oferuje szeroki wybór smacznych produktów spełniając najwyższe wymagania stawiane przy ich produkcji. Produkty Schär, wśród których znajduje się wiele rodzajów pieczywa, mąki, ciasta, pizzy, makaronów, paluszki rybne i drobiowe, płatki śniadaniowe, muesli oraz duży wybór przekąsek,
z pełnym zaufaniem są spożywane przez osoby cierpiące na celiakię i każdą inną formę nietolerancji glutenu.

Ciekawostki

Stoch nadal dominuje

Weekend na Malcie

Co kupić dziecku na urodziny?

Saona, czyli raj w raju

Jak obniżyć składkę OC o ponad 50%?

Wesele jesienią? Czemu nie!

Gdzie wymienić stare wycofane banknoty?

Bilet tramwajowy i autobusowy przez telefon – gdzie i jak go kupić?

Dlaczego warto organizować imprezy firmowe?

Od czego zależy cena polisy na życie?

Komfort termiczny na poddaszu

Z jakich źródeł pozyskać pożyczki dla przedsiębiorców?

Profesjonalne pokazy fajerwerków na każdą uroczystość

Nie ma to jak zabawa!

Reforma edukacji

Przeczytaj - Zanim pojedziesz na urlop.

Legalni bukmacherzy w Polsce

Nie dajmy się jesiennej chandrze

Kogis zaprasza dzieci na obozy i kolonie

Kurs języka angielskiego dla seniorów – zalety

Nawłoć - wyjątkowa roślina miododajna

Nie wolno lekceważyć wieczoru panieńskiego

Jak zorganizować niezapomniany wieczór kawalerski lub panieński?

Czytać, czy nie czytać, oto jest pytanie?

Dom aukcyjny – idealne miejsce na zakupy dzieł sztuki

Wybór wózka spacerowego dla niemowlaka

Strzelectwo - to dyscyplina dla każdego

Jak zorganizować event w tanecznym stylu?

Tak to miało być...

Wybór butów ślubnych – najczęściej zadawane pytania

Jak z głową zaplanować koszt wyjazdu

Graj legalnie!

Jak pożyczyć pieniądze przez internet?

Wakacje w Warszawie. Poznaj atrakcje dla całej rodziny

Sezon grillowy czas zacząć!

Poradnik rodzica kolonijnego Maluszka

Korzyści ze światłowodu w firmie

Najpiękniejsze kina świata

Jak właściciel rozlicza wyjazd służbowy

Aqua aerobik – korzyści z ćwiczeń w wodzie!

Jak zostać konserwatorem dzieł sztuki?

Otwórz firmę, pozyskując pieniądze z dotacji

To nie musi kosztować...

Jak być na bieżąco z muzycznymi trendami?

Hobby za kredyt, czyli skąd wziąć pieniądze na drogie pasje dziecka

Łazienka na topie

Jaki rower wybrać?

Nowoczesna rozrywka dla dzieci

Sala prawdziwego kinomaniaka – jak ma wyglądać?

Powiadom o imprezie

Info na czerwony pasek PSI

Zamów fotoletter

Wolna sobota

Schär Gluten-Free Weekend

Schär Gluten-Free Weekend w Hali Gwardii

Schär Gluten-Free Weekend to dwa dni pełne bezglutenowych wypieków. Dla wszystkich osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej o życiu bez glutenu i jak smaczne może być jedzenie bez glutenu, zapraszamy do warszawskiej Hali Gwardii 27 i 28 października 2018 roku. Przyjdź
i sprawdź
jak pieczenie chleba oraz pizzy z nową mąką MixB-Bread Mix jest niezwykle proste.

Gościem specjalnym wydarzenia będzie Jasiek Kuroń – znany i ceniony szef kuchni, syn krytyka kulinarnego i kucharza Macieja Kuronia, absolwent prestiżowej szkoły Le Cordon Blue w Londynie. Podczas Schär Gluten-Free Weekend wraz z ekspertami Schär pokaże jak prosto i smacznie piec bez glutenu. Poprowadzi on również warsztaty dla blogerów kulinarnych.

Kto już przygotowywał wypieki bez glutenu, ten wie, że ciasto bez niego zachowuje się zupełnie inaczej niż zwykłe ciasto. Stosując jednak odpowiednią mąkę, korzystając z własnych przepisów bezglutenowych i nabierając trochę wprawy, można samodzielnie upiec smaczne wypieki. Najłatwiej jest, kiedy korzysta się z porad profesjonalistów! – radzi Jasiek Kuroń.

Pokazy i warsztaty kulinarne dla dzieci oraz dorosłych, porady dietetyków na temat tego, jak rozsądnie przejść na dietę bezglutenową oraz jak wzbogacić codzienne gotowanie – to tylko niektóre z atrakcji jakie czekają na odwiedzających Halę Gwardii w ostatni weekend października. Ponadto będzie można spróbować wypiekanego na miejscu pieczywa oraz kupić wybrane produkty Schär w specjalnych promocyjnych cenach.  

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Dla tych, którzy zarejestrują się wcześniej na stronie Schär będzie czekać drobny prezent. Zapisy na warsztaty kulinarne odbywają się poprzez rejestrację na stronach – dla gości indywidualnych oraz dla blogerów kulinarnych. Na zgłoszenia czekamy do
21 października 2018 r. Liczba miejsc jest ograniczona dlatego spośród nadesłanych odpowiedzi wybierzemy te najciekawsze, a ich autorów zaprosimy do specjalnie przygotowanego na tę okazję "studia kulinarnego".

Więcej szczegółów na temat Schär Gluten-Free Weekend na stronie Schär. Zachęcamy również do dołączenia do wydarzenia na Facebooku.

Partnerem Schär Gluten-Free Weekend jest Hala Gwardii.

MixB-Bread Mix to mieszanka stworzona specjalnie do wypieków różnych rodzajów bezglutenowego pieczywa. Nowa, ulepszona receptura, pozwala na jeszcze łatwiejsze wyrabianie ciasta. Nawet następnego dnia chleb wypieczony z naszej nowej mąki smakuje tak samo jak ten kupiony w piekarni. W swoim składzie nie zawiera już mąki łubinowej, którą zastąpiły mąka
z soczewicy i ryżu,  dzięki czemu wzrosła ilość składników mineralnych. Ponadto MixB zawiera mniej soli, cukru, tłuszczu i nasyconych kwasów tłuszczowych.

Firma Schär – europejski lider w dziedzinie żywności bezglutenowej, od ponad 35 lat oferuje szeroki wybór smacznych produktów spełniając najwyższe wymagania stawiane przy ich produkcji. Produkty Schär, wśród których znajduje się wiele rodzajów pieczywa, mąki, ciasta, pizzy, makaronów, paluszki rybne i drobiowe, płatki śniadaniowe, muesli oraz duży wybór przekąsek,
z pełnym zaufaniem są spożywane przez osoby cierpiące na celiakię i każdą inną formę nietolerancji glutenu.

Adres

Warszawa, Hala Gwardii

Termin

Od 2018-10-27 , Do 2018-10-28

Zobacz na mapie

Reklama

Ciekawostki